top of page
IMG_0018.JPG

ONTDEK GLENDALOUGH

GESCHIEDENIS EN NATUUR KOMEN HIER SAMEN

Een van de mooiste en bekendste plekken in de buurt van Dublin is Glendalough. Dit is de ‘vallei van twee meren’ en ligt in de Wicklow Mountains. Op deze prachtige plek stichtte Sint Kevin in de zesde eeuw een klooster dat uitgroeide tot een van de belangrijkste van Ierland. Voor deze excursie kom je zelf vanuit Dublin met de rechtstreekse busverbinding of met eigen vervoer naar Glendalough. Gids Cathelijne staat bij de bushalte klaar om je een rondleiding te geven. We beginnen bij de kloosterruïnes, die de basis vormen voor veel verhalen en legendes. De rondleiding gaat verder door de adembenemende natuur. Er hangt een voelbaar magisch sfeertje in de vallei. De tour eindigt bij het Upper Lake. Vanaf hier zijn er diverse wandelingen te maken, van makkelijk tot redelijk zwaar. Cathelijne adviseert je welke wandeling je het beste kunt doen. Ze kan eventueel mee als wandelgids. Geen zin om verder te wandelen? Glendalough heeft een aantal winkeltjes en er is een hotel om wat te eten en te drinken. Houd de tijd in de gaten, want aan het einde van de middag gaat de bus weer terug naar Dublin.

Startpunt: voor de ingang van het Visitor Centre, dit is tevens de bushalte.

Tijden: in overleg: afhankelijk van de aankomst van de bus.

Duur: de rondleiding duurt ruim 1 uur. De duur van de wandeling daarna bepaal je zelf, met of zonder Cathelijne als gids. Je kunt ook de rest van de dag vrij in Glendalough besteden.

 

Prijs: een rondleiding + wandeling op eigen gelegenheid kost 120 euro voor 1 tot en met 12 personen. Vanaf 13 personen, prijs op aanvraag. 

Wil je liever een wandeling maken met Cathelijne als gids, dan bedragen de kosten 185 euro voor 1 tot en met 12 personen. Vanaf 13 personen, prijs op aanvraag.

Deze tour is ook erg geschikt om met een (huur)auto te ondernemen als onderdeel van je dagtrip door Wicklow.

Overige informatie: deze excursie buiten Dublin is voor iedereen met een normale conditie te doen. Op alle boekingen van Witty Walks zijn de algemene voorwaarden van toepassing. 

bottom of page