Zoeken
  • Cathelijne de Wit-Peijs

3 manieren om te dromen over Ierland

De zomervakantie liep dit jaar anders dan we gepland en gehoopt hadden. Veel reisplannen konden niet doorgaan of moesten aangepast worden om te voldoen aan strenge maatregelen vanwege het Coronavirus. Reizen naar Ierland was deze zomer niet mogelijk omdat hier een strenge 14 daagse quarantaine regel geldt voor iedereen die het land binnenkomt. Inmiddels zit de vakantie er voor de meeste mensen weer op en blijven de onvervulde reisplannen nog even op de plank liggen. Tijd om alvast te gaan dromen over de toekomst! Het zal beter worden. Er wordt gewerkt aan een vaccin en door nieuwe regelgeving en richtlijnen zal reizen hopelijk snel weer zo gewoon mogelijk worden gemaakt. Met onderstaande tips kun jij nu alvast gaan dromen over jouw volgende reis naar Ierland.


Lees een inspirerend reisverhaal

Vorig jaar maakte ik een rondreis door Ierland. Ik ben het hele eiland rondgereisd en heb mijn reisverhaal opgeschreven en aangevuld met veel achtergrondinformatie en tips. Op 30 mei 2020, midden in het hoogtepunt van de Covid-19 pandemie, heb ik dit boek 'Ierland - De Ultieme Roadtrip' uitgebracht. De reacties waren buitengewoon positief. Niet alleen van mensen die voor het eerst naar Ierland willen gaan, maar ook van de echte Ierland fans die het land al erg goed kennen.


Review: Na 5 Ierland-vakanties dacht ik dat ik veel had gezien, maar ik lees nog zoveel wat ik niet heb gezien en nog echt wil bekijken. Het is een geweldig boek, ik voel me in m' n tuin in Nederland echt een beetje in Ierland.

Wil jij ook wegdromen met een inspirerend reisverhaal over Ierland? Bestel het boek dan via www.deultiemeroadtrip.nl Gebruik kortingscode aisling20 om 10% korting te krijgen op je aankoop.Kijk een film die in Ierland is opgenomen

Filmmakers zijn dol op het adembenemende Ierse landschap. Niet zo gek dus, dat er regelmatig films worden opgenomen op het Ierse eiland. Denk bijvoorbeeld aan klassiekers als Braveheart, Excalibur, Ryan's Daughter en The Quiet Man. Recenter werden ook Star Wars, P.S. I love you en de series Vikings en Game of Thrones hier opgenomen. Een van mijn favorieten is Leap Year. Deze vrolijke romcom is totaal niet realistisch. De route die de hoofdpersonen afleggen is niet logisch en het Ierse leven dat geportreteerd wordt is een satirische karikatuur. Maar de beelden van Ierse landweggetjes met stenen muurtjes, eeuwenoude kasteelruines en de prachtige Ierse natuur maken deze film de moeite waard. Er is onder meer gefilmd in Connemara, Glendalough, Dublin en op de Aran eilanden.Luister Ierse muziek

Er komt ontzettend veel goede muziek uit Ierland. Of je nu een liefhebber bent van rock, pop of de traditionele folk muziek: Ierland heeft het allemaal. Spotify en Youtube staan vol met playlists vol Ierse liedjes en melodietjes. Luister bijvoorbeeld eens naar deze playlist op Spotify.

23 keer bekeken0 reacties