top of page

over
witty walks

CATHELIJNE HEEFT LIEFDE VOOR IERLAND

Witty Walks werd in 2015 opgericht door Cathelijne de Wit-Peijs. Ze deed dat kort nadat zij samen met haar man en mopshond naar Ierland emigreerde. 

Verliefd op Ierland
In 2002 kwam Cathelijne voor het eerst in Ierland en was op slag verliefd. De prachtige natuur, de rijke geschiedenis en de gezellige cultuur zorgden ervoor dat ze keer op keer terugkwam. In 2015 besloot ze het avontuur aan te gaan en naar Ierland te verhuizen. Cathelijne vestigde zich vlak onder Dublin in de Wicklow Mountains. Zo ervaart ze het beste van twee werelden: de prachtige natuur én de gezelligheid van de Ierse hoofdstad. 

Witty Walks: stadgids Dublin en Ierland-expert
Inmiddels is Cathelijne volledig ingeburgerd en heeft ze haar nieuwe thuis steeds beter leren kennen. Om haar liefde voor Ierland met anderen te delen, richtte ze Witty Walks op. Als stadsgids in Dublin én als Ierland-expert is niets Iers haar meer vreemd of onbekend. Cathelijne is officieel gecertificeerd als gids door Failte Ireland, de nationale toerismeautoriteit van Ierland. 

Nederlandse stadwandelingen en excursies in Ierland 
Met veel passie en plezier maakt zij Nederlandstalige toeristen wegwijs in ‘haar’ Ierland. Altijd als privégroep, omdat dat volgens haar de beste ervaring oplevert. “Er wordt alleen maar Nederlands gesproken en je mag mij alles vragen”, aldus Cathelijne. “Ook blijven de groepen hierdoor klein en hoef je niet achter een paraplu aan te hollen die je in de verte ziet.” 

 

Passie, energie en humor
Cathelijne heeft een vrolijke en avontuurlijke persoonlijkheid. Dat komt terug in de wandelingen en excursies die ze verzorgt. Die zijn nooit saai en zitten vol bruisende energie. Cathelijne houdt, net als de Ieren, van humor. Ze vertelt vol enthousiasme over de geschiedenis, natuur en cultuur van Ierland en laat daarbij de leukste details niet achterwege. Tijdens de stadswandelingen door Dublin geeft Cathelijne veel tips over de leukste restaurants, pubs en musea. Daarmee laat ze jou het beste uit jouw stedentrip naar Dublin halen.

Samenwerken 
Cathelijne werkt graag met anderen samen. Met haar Witty Walks is ze aangesloten bij Wicklow Tourism en de Independent Tour Guide Association

Schrijven over Ierland
Cathelijne schrijft ook graag. In 2020 kwam haar eerste boek ‘De ultieme roadtrip door Ierland’ uit. Hiermee gidst ze de lezer heel het Ierse eiland rond. In 2024 bracht zij het boek 'Dublin, Stad vol verhalen' uit. 

 

Cathelijne de Wit-Peijs
bottom of page